Kreditkort med bäst bonus

Kreditkort med bäst bonus

Nästan alla kreditkort har ett bonusprogram, men villkor och fördelar kan skilja stort! Här tipsar vi om vad du ska tänka på för att hitta kreditkortet med bäst bonus.

När du handlar med kreditkort får du i regel bonus för varje krona du handlar för. Med MasterCard Eurobonus kan du exempelvis handla resor för bonuspoäng som du fått när du handlat mat på ICA. Bank Norweigan kreditkort fungerar på liknande sätt och även här kan du handla nya resor för din intjänade bonus. Andra kort som Diners Club, American Express, MasterCard, EuroCard och Re:menber kan ha varierande förmåner.

Vilket kreditkort som har bäst bonus är lite beroende av dina behov och vad du vill använda kortet till. Om du reser mycket är ett kreditkort där du kan ta ut bonus i nya resor givetvis bra, men om du vill kunna köpa varor för bonusen kan ett kreditkort med Cash-back (återbäring i pengar) vara bra. Den som reser kan även få andra fördelar med sitt kreditkort – billiga eller gratis kontantuttag och ingen valutaväxlingsavgift vid köp utomlands. Ofta ingår även en mycket bra reseförsäkring.

Vilket kort har bäst bonus?

När det gäller bonus får du mest tillbaka om bonusen beräknas på alla köp. För resebolag gäller dock ofta att du inte får handla hos konkurrerande flygbolag och när det gäller bensinföretag får du inte bonus om du tankar hos en konkurrent. Köp i butik kan däremot ge bonuspoäng snabbt och många kortföretag medger bonus även i livsmedelsbutiker. Ibland kan du även få ett extra bonuspåslag – exempelvis 10 000 poäng som välkomstgåva vid ditt första köp.

När du ska välja kreditkort baserat på bonusprogram kan det vara bra att kolla upp följande saker:

  • Hur ser bonusprogrammet ut? Vilka bonusprogram är kortet kopplat till och hur kan man använda bonusen?
  • Finns det någon maxgräns för hur mycket du kan utnyttja kreditkortet?
  • Vad är årsavgiften? Och finns det andra avgifter förenade med kreditkortet?
  • Hur många poäng får man per spenderad krona? Och gäller det alla köp?
  • Hur lång räntefri period har kreditkortet?
  • Vad kostar det om man glömmer att betala räkningen? Kolla upp detta noga – med vissa kreditkort kan det bli dyrt.

Välj ett accepterat kort!

För att välja det bästa kreditkortet med bäst bonus behöver du tänka igenom vad som är av mest värde för dig. Kreditkort kan nästan alltid användas över hela världen och tack vare att de är globala kan du också använda dem på många restauranger och i många butiker utomlands. MasterCard är det kort som accepteras mest, medan American Express och Diners Club har en mer begränsad sfär för användning.

Det är alltid en fördel att välja ett kreditkort som fungerar på många ställen eftersom du annars kan bli tvungen att betala med ett annat kort. Om du är på resande fot och har ett American Express och ett vanligt VISA-kort (utan bonusprogram) kan du i värsta fall bli tvungen att använda VISA-kortet för köp för att ditt andra kreditkort inte accepteras. Då kan du gå miste om många bonuspoäng.