Jämförelse av de bästa kreditkorten

de bästa kreditkorten

När man jämför kreditkort gäller det att se till alla aspekter. Årsavgift, bonus, uttagsavgift och valutaväxlingsavgifter – flera saker avgör vilket kreditkort som är bäst för dig.

Det finns många typer av kreditkort och vilket som är bäst för dig beror på vad du ska använda det till – och var. Om du reser mycket kan det löna sig att skaffa ett speciellt kreditkort som är bra för just resor och med Bank Norwegian Kreditkort kan du få bonus som du sedan kan lösa in mot nya resor.

Men ett bra bonussystem är inte allt. Om du handlar utomlands får du normalt betala en valutaväxlingsavgift och detta är en onödig utgift om du kan slippa.

Leta efter kreditkortföretag som erbjuder följande: låg (eller helst ingen) årsavgift, fria uttag (även utomlands), ingen uttagsavgift i bankomat, ingen valutaväxlingsavgift och bra bonus. Till kreditkort brukar det också följa olika typer av försäkringar och om du betalar din resa med kort som VISA eller MasterCard får du ofta utökad reseförsäkring.

Om flyget skulle bli försenat eller om bagaget skulle försvinna kan du alltså få ut pengar från flera ställen – förutsatt att du har en hemförsäkring.

Bästa kreditkortet 2019

Eftersom det kan vara svårt att hitta ett kreditkort som uppfyller alla önskemål väljer många att ha flera, kompletterande kort. Det kan vara ett kreditkort för mat, bensinkort eller bästa kreditkortet för dig som är student. Om du tycker om att resa finns det anledning att lägga fokus på uttagsavgift och valutaväxlingsavgift. En 14-dagars resa för en familj på fem personer kan lätt kosta uppåt 100 000 kronor, om man räknar med att varje person spenderar 1400 kronor om dagen.

Är valutapåslaget då 3 % innebär det att kostnaden skulle bli 3000 kronor. Dessa pengar kan givetvis användas till roligare saker. När du jämför kreditkort bör du ta hänsyn till årsavgift, högsta kredit och vilken ränta du får när du utnyttjar krediten. De flesta kreditkortsföretag erbjuder också en period (på exempelvis 45, 56 eller 60 dagar) då du kan utnyttja krediten helt räntefritt.

Kreditkort med bra villkor

Innan du bestämmer dig för ett kreditkort bör du alltid läsa igenom villkoren. Ofta har kreditkorten fokuserat på vissa fördelar och då får andra stryka på foten. Här gäller det att värdera vad som är viktigast för just dig. Är det lägst ränta eller bonuspoäng på alla andra inköp eller inget valutapåslag utomlands som lockar mest? Bara du kan avgöra. En del kreditkort ger också pengar tillbaka genom återbäringsprogram.

Om du vill delbetala en vara eller resa kan vissa kreditkort ge bra valmöjligheter. Ofta ingår en utökad reseförsäkring som täcker mer (och ger mer i ersättning) än vad din vanliga hemförsäkring gör. Har du önskemål att börja pensionsspara på ett smidigt sätt finns särskilda kreditkort som Nowo Kreditkort. Vad många inte vet är att man även kan spara pengar på sitt kreditkort.

En del kreditkort ger rabatt i butiker och ett exempel på detta är re:member flex. Med bensinkort som Shell Mastercard får du ”Tanka-fel-försäkring och du kan också betala dina räkningar via kreditkortet – helt utan avgift.